Λακί Λέρος

Αξέχαστες διακοπές στη Λέρο

 

Το Λακί είναι το κύριο Λιμάνι της Λέρουκαι φημίζεται για τις ανέσεις του. Θα περιπλανηθείτε στα κτίριά του και θα περάσετε αρκετή ώρα θαυμάζοντας την πρωτοτυπία τους,με ιδιαίτερο ύφος που οπωσδήποτε δεν είναι δυνατό να διατηρηθεί και να αναδειχθεί με τις γενικές διατάξεις προστασίας των παραδοσιακών οικισμών που εφαρμόζονται σήμερα. Ιδιαίτερα επισημαίνεται η μοναδικότητα της πολεοδομικής, αρχιτεκτονικής και μορφολογικής φυσιογνωμίας του Λακκιού. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εκ του μηδενός, σαν μια νέα πόλη, άρα από την αρχή υπήρξε στο σχεδιασμό και στην κατασκευή του ενότητα στυλ και ύφους, αντίστοιχων με αυτά της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ου αιώνα.
Στο κέντρο του οικισμού, που ταυτίζεται με αυτό της πόλης που σχεδίασαν οι Ιταλοί, αναπτύσσονται χρήσεις: Λιανικού εμπορίου, Εστίασης αναψυχής, Δημόσιων και Δημοτικών υπηρεσιών .
Στους ήπιους λόφους στα βόρεια του οικισμού, αναπτύχθηκαν οι οικιστικές συστάδες Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, στην περιοχή του ομώνυμου Βυζαντινού Ναού, και Καμαράκι, που λειτουργούν σαν προάστια του Λακκιού, και Μύλοι_Πλάκα, ιδιαίτερα εκτεταμένη και αραιοδομημένη περιοχή, με προβληματικές προσπελάσεις και απουσία οργάνωσης και υποδομής. Αυτές οι οικιστικές συγκεντρώσεις αποτελούν τον περιαστικό χώρο του Λακκιού, από το οποίο είναι εξαρτημένες όλες οι εξυπηρετήσεις .


 
 

 

 

 

 

ΣΜΑΛΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΛΑΚΙ ΛΕΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΦΑΧ :2247022145